Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Ένα από τα πιο γνωστά και πολυπαιγμένα έργα του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, "Ο Έμπορος της Βενετίας" παρουσιάζεται κατά τη χειμερινή σεζόν 2013-2014, στην Κεντρική Σκηνή του Θεάτρου "Ακροπόλ".
Ένας έμπορος από τη Βενετία, ο Αντόνιο, θέλοντας να βοηθήσει τον ερωτευμένο φίλο του Μπασάνιο να κερδίσει την καρδιά μιας πλούσιας κληρονόμου, της Πόρσιας, δανείζεται ένα μεγάλο χρηματικό ποσό από τον Εβραίο τοκογλύφο, τον Σάυλοκ. Υπογράφει λοιπόν επιπόλαια ένα συμβόλαιο με έναν φοβερό όρο: Αν δεν εξοφλήσει εμπρόθεσμα το χρέος του, να έχει ο Σάυλοκ το δικαίωμα να κόψει ένα κομμάτι από τη σάρκα του.
"Ο Έμπορος της Βενετίας" τοποθετείται στη Βενετία του 16ου, που υπήρξε μια από τις οικονομικές υπερδυνάμεις της εποχής, και σχολιάζει τις επιπτώσεις του χρήματος στις ανθρώπινες σχέσεις. Αν και ανήκει στις κωμωδίες του Σαίξπηρ, το έργο που μιλάει για τη φιλία, τον έρωτα, την εκμετάλλευση και το ρατσισμό, έγινε πιο γνωστό για τις δραματικές του σκηνές. "Γλυκόπικρη κωμωδία" έχει χαρακτηριστεί και τέτοιας υφής έργο είναι.
Συντελεστές:
Μετάφραση: Μίνως Βολανάκης
Σκηνοθεσία: Σπύρος Α. Ευαγγελάτος
Σκηνικά: Γιώργος Πάτσας
Κοστούμια: Γιάννης Μετζικώφ
Μουσική: Γιάννης Αναστασόπουλος
Φωτισμοί: Σπύρος Α. Ευαγγελάτος
Βοηθός σκηνοθέτη: Παναγιώτης Μιχαλόπουλος
Παραγωγός: Θεοφάνης Γ. Κιρκινέζος
Διανομή:
Νικήτας Τσακίρογλου (Σάυλοκ), Μαρία Σκουλά (Πόρσια), Λάζαρος Γεωργακόπουλος (Αντόνιο), Μάξιμος Μουμούρης (Μπασάνιο), Παντελής Δεντάκης (Λάνσελοτ), Τζίνη Παπαδοπούλου (Νερίσα), Θανάσης Κουρλαμπάς (Γκρατσιάνο), Κώστας Κορωναίος (Λορέντζο), Χριστιάννα Μαντζουράνη (Τζέσικα), Γιώργος Ψυχογιός (Πρίγκιπας της Αραγκόν, Τουμπάλ), Δημήτρης Καραμπέτσης (Δόγης της Βενετίας), Θωμάς Γκαγκάς (Γερο-Γκόμπο, Σολάνιο), Γεράσιμος Σκαφίδας (Σαλέριο, Πρίγκιπας του Μαρόκου)
Η παραγωγή θα παρουσιάζεται από τις 25 Οκτωβρίου και καθ’ όλη τη χειμερινή σεζόν 2013-2014 στην Κεντρική Σκηνή του Θεάτρου "Ακροπόλ", σε εναλλασσόμενο ρεπερτόριο με την άλλη μεγάλη παραγωγή του Θεατρικού Οργανισμού Ακροπόλ "Όλα για τη μητέρα μου" του Πέδρο Αλμοδόβαρ.
Δεν υπάρχουν σχόλια