Το χορευτικό σόλο της Όλγας Σπυράκη παρουσιάζεται από τις 15 Μαρτίου στον Χώρο ΠΛΥΦΑ. Ένα σόλο αυτό που επιζητά τη διαπραγμάτευση της απώλειας ως γεγονός των καιρών μας, ως φαινόμενο πολιτικό και κοινωνικό που καθιστά την ύπαρξη μας a priori σε μια συνθήκη ήττας, σε μια συνθήκη όπου έχουμε απωλέσει ακόμα και τον ίδιο μας τον εαυτό.
Η εικόνα που αποτελεί την αφετηρία του σόλο, είναι η είσοδος μιας γυναίκας στο σπίτι της, ενώ έχει μόλις ενημερωθεί για μια απώλεια που έχει υποστεί. Δεν διευκρινίζεται ποτέ τί είναι αυτό που έχει απωλέσει, τί είναι αυτό που πενθεί.
Όσο το σόλο εξελίσσεται, η γυναίκα σταδιακά βιώνει κάθε ένα από τα πέντε στάδια του πένθους για την απώλεια (όπως αυτά έχουν διατυπωθεί από την ψυχολόγο Elisabeth Kübler-Ross και είναι η άρνηση, ο θυμός, η διαπραγμάτευση, η θλίψη και η αποδοχή).
Για κάθε στάδιο που βιώνει, η ρεαλιστική της δράση μεταποιείται σε χορό, ενώ ο χώρος γύρω της σταδιακά αποδομείται.
Συντελεστές:
Χορογραφία/ ερμηνεία
Όλγα Σπυράκη
Βοηθός χορογράφου: Μίνα Ανανιάδου
Βοηθός σκηνοθέτη: Μαρία Βάρσου
Σύμβουλος δραματουργίας: Στεριανή Τσιτζιλιώνη
Μουσική/ σύνθεση : Κωνσταντής Παπακωνσταντίνου
Σκηνικά: Χρήστος και Αλέκος Μπουρελιάς
Κοστούμια: Βασιλική Σύρμα
Σχεδιασμός Φωτισμού: Ζέτα Σπυράκη
Διδασκαλία τραγουδιού:
Αρετή Μίγγου
Κινηματογράφηση/Μοντάζ-Φωτογραφίες: Ζέτα Σπυράκη, Χρήστος και Αλέκος Μπουρελιάς