Περιγραφή
Κόλαση. Παντού φωτιές και καζάνια που κατασκευάστηκαν κατά την αρχαιότητα ή την απαρχή του κόσμου κατά τον Όμηρο, για να σιγοβράζουν εκεί μέσα όσοι κατά το βίο τους στον Επάνω κόσμο δεν ήταν και τόσο καλά παιδιά, αλλά και πολύ περισσότερο όσοι δεν είχαν πολιτικό βύσμα για να πάνε στον Παράδεισο (Ιλίσια Πεδία).
Καζάνια της κόλασης. Χειροποίητα, κατασκευής του ιδίου του Ηφαίστου -κατά το Μύθο, ανεκτίμητης μουσειακής αξίας… Αρκεί ο Λόρδος Έλγιν -ο γνωστός κλεφταράς που σήκωσε από την Ακρόπολη σχεδόν όλα τα Γλυπτά του Παρθενώνα και μετά τα πούλησε έναντι αδράς αμοιβής στο Βρετανικό Μουσείο και τώρα βιοπορίζεται στον Κάτω Κόσμο κάνοντας τοκογλυφίες και άλλα διάφορα μικροεγκλήματα- να μην καταφέρει να κλέψει ένα (καζάνι) και να το πουλήσει και αυτό στο Βρετανικό Μουσείο, καθώς αυτό είναι το μοναδικό έκθεμα και από τους δύο κόσμους (Πάνω & Κάτω), που λείπει από τη μακάβρια συλλογή τους.
Κόλαση χωρίς καζάνια. Άραγε πως θα φαντάζει; Κατά το δοκούν, σαν το κέντρο της Αθήνας, θα ναι άχαρη και γκρι. Ή μήπως όχι; Καθώς ο διάβολος σ’ αυτή την κωμωδία δεν είναι Έλληνας για να τους πει και ευχαριστώ που μας τα κλέψατε! Είναι όμως φιλέλληνας, αλλά και να μην είναι, το end σίγουρα θα είναι happy...γιατί το ’γραψα εγώ για να γελάσει λίγο το χειλάκι μας!
Αναδημοσίευση από Δελτίο Τύπου.
Συντελεστές:
Συγγραφή /Σκηνοθεσία: Πέτρος Α. Καφαντόγιας
Βοηθός Σκηνοθεσίας: Αντώνιος Π. Καφαντόγιας
Σκηνικά: Μικρός Αριστοφάνης/Κωνσταντίνος Λαμπρόπουλος
Μουσική Επιμέλεια: Dead Disco DJ
Κουστούμια: John Terziotis
Περούκες: Βεστιάριο Μικρός Αριστοφάνης.
Ηλεκτρολόγος Σκηνής/Ήχος/Φώτα: Γιώργος Σηφάκης
Υπεύθυνος Κρατήσεων: Χριστίνα Παπάζογλου τηλ: 6946 714 383
Παίζουν: Δημήτρης Παπαδόπουλος, Ιωάννα Προσμίτη, Έφη Χαντζούλη, Κωνσταντίνος Λαμπρόπουλος, Αντώνης Καφαντόγιας, Πέτρος Καφαντόγιας, Αναστασία Ποντίκα
Δεν υπάρχουν σχόλια