Περιγραφή
Σε μία προσπάθεια ανάδειξης της καλλιτεχνικής δημιουργίας στην πόλης του Ζωγράφου, ο Δήμος Ζωγράφου, φιλοξενεί στο Μουσείο Μ. Κοτοπούλη, την εικαστική ομάδα πλουραλιστικής έκφρασης "ARTPUZZLE", που δημιουργήθηκε από αποφοίτους της Σχολής Καλών Τεχνών, μαθητές των Μόραλη, Τέτση, Μαυροΐδη, Κοκκινίδη, Καλαμάρα, Γραμματόπουλου και άλλων καταξιωμένων εικαστικών.
Ως η επόμενη γενιά αυτών των μεγάλων καλλιτεχνών και έχοντας διανύσει τη δική του προσωπική πορεία ο καθένας τους στο χώρο της τέχνης, με αρκετές διεθνείς διακρίσεις, αποφάσισαν να συνενωθούν σε μια κοινή προσπάθεια και να ταξιδέψουν τα έργα τους, έργα ζωγραφικής, γλυπτικής, χαρακτικής, φωτογραφίας, videoart, σε όλη την Ελλάδα. Αυτό το ταξίδι κάνει μία στάση στο Δήμο Ζωγράφου προβάλλοντας την επιτακτική ανάγκη να δημιουργηθούν εστίες φιλοξενίας της σύγχρονης νεοελληνικής εικαστικής έκφρασης.
Με τον τρόπο αυτό η ομάδα "ARTPUZZLE", φέρνοντας σε επαφή το ελληνικό κοινό με τη σύγχρονη ελληνική τέχνη, καταφέρνει να συγκεράσει ιστορικά και κυρίως καλλιτεχνικά
το παρελθόν με το παρόν.
Εγκαίνια: Τετάρτη 15 Μαΐου 2019, στις 19:30.
Δεν υπάρχουν σχόλια