Περιγραφή
Ομαδική έκθεση 21 εφήβων, προσφύγων φωτογράφων σε συνεργασία με την μη-κυβερνητική οργάνωση Faros.
Έκθεση "Εικόνες Ελπίδας" στην Ελληνοαμερικανική Ένωση
Στην έκθεση "Εικόνες Ελπίδας" περιλαμβάνονται φωτογραφίες 21 προσφύγων, 13-17 ετών. Τα έργα είναι αποτέλεσμα σεμιναρίων που πραγματοποιήθηκαν στον ξενώνα για ασυνόδευτα παιδιά πρόσφυγες της Faros. Σε αυτά η ψυχολόγος του ξενώνα και φωτογράφος, Άρτεμις Μυλωνά, χρησιμοποίησε τη φωτογραφία ως θεραπευτικό μέσο, αλλά και ως μέσο προσωπικής έκφρασης.
Στόχος της έκθεσης είναι η ευαισθητοποίηση σχετικά με τις προκλήσεις και τα διαρκή ψυχοκοινωνικά τραύματα που υφίστανται τα παιδιά, έχοντας εγκαταλείψει τις χώρες τους εξαιτίας πολέμου ή διωγμού.
Από τον Μάρτιο 2020, η Ελληνοαμερικανική Ένωση και το Hellenic American College συνεργάζονται με την μη-κυβερνητική οργάνωση Faros προσφέροντας στους επωφελούμενους εφήβους πρόσβαση στην ανώτατη εκπαίδευση.