Φίλτρα Close Filters
ΚατηγορίαExpand categories
Κωμωδία
Κοινωνική
Περιπέτεια
Θρίλερ
Αισθηματική
Δραματική
Επιστημονική φαντασία
Παιδική
Κινούμενα σχέδια
Ιστορική
Σινεφίλ
Ντοκιμαντέρ
Άλλα
Κωμωδία
Κοινωνικό
Δράμα
Τραγωδία
Μουσική παράσταση
Διασκευή
Δραματοποιημένη λογοτεχνία
Σύγχρονο έργο
Κλασικό Έργο
Αρχαίο θέατρο
Bar theatre
Άλλες θεατρικές παραστάσεις
Συναυλίες - Live
Πασχαλινές μουσικές εκδηλώσεις
Κλασική μουσική - Όπερα
Parties
Μουσικές βραδιές
DJ sets
Μουσικές σκηνές
Άλλες μουσικές εκδηλώσεις
Πίστες
Παιδικές πασχαλινές εκδηλώσεις
Παιδική παράσταση
Κουκλοθέατρο και θέατρο σκιών
Βρέφη (έως και 2 ετών)
Νήπια (3 έως και 5 ετών)
Παιδιά Δημοτικού (6 έως και 12 ετών)
Έφηβοι (13 έως και 17 ετών)
Πασχαλινές εκδηλώσεις
Διαλεξεις - Σεμιναρια
Βιβλίο
Φύση - Οικολογία
Street events
Εκδηλώσεις για γονείς
Διαγωνισμοί
Δωρεάν σινεμά
Δωρεάν θέατρο
Δωρεάν μουσική
Δωρεάν χορός
Δωρεάν εκθέσεις
Δωρεάν παιδικές εκδηλώσεις
Δωρεάν άθληση
Άλλες δωρεάν εκδηλώσεις
Φεστιβάλ Αθηνών
Φεστιβάλ στη Σκιά των Βράχων
Διεθνές Φεστιβάλ Πέτρας
Φεστιβάλ Παπάγου Χολαργού
Release Athens
Βεάκειο Φεστιβάλ
Primer Festival
Ejekt Festival
Φεστιβάλ Ηλιούπολης
Φεστιβάλ Κολωνού
Rockwave Festival
Φεστιβάλ Βριλησσίων
Μένουμε Σπίτι - Θέατρο
Μένουμε Σπίτι - Χορός
Μένουμε Σπίτι - Μουσική
Μένουμε Σπίτι - Εκθέσεις
Μένουμε Σπίτι - Παιδί
Μένουμε Σπίτι - Διάφορα
Μένουμε Σπίτι - Σινεμά
Ποδήλατο
ΗμερομηνίαExpand Dates
ΚατάστασηExpand Status
ΏραExpand Time
Δείτε τα αποτελέσματα Show results
ΑΘΗΝΑ
(C)ART&LIFE 2020
A
Εκθέσεις

Ομαδική έκθεση "In Dialogue: Philippe Malouin και Σοφία Στεβή"

Αυτή η εκδήλωση δεν είναι πλέον ενεργή
Ημερομηνίες
Κατηγορίες
Εικαστικά (Εκθέσεις)
κεραμικά (Εκθέσεις)

Ομαδική έκθεση "In Dialogue: Philippe Malouin και Σοφία Στεβή"

0.0
Περιγραφή
Η έκθεση παρουσιάζει νέα έργα του Βρετανο-Καναδού σχεδιαστή Philippe Malouin και της εικαστικού Σοφίας Στεβή, τα οποία διερευνούν την αντίθεση μεταξύ δομής και ρευστότητας, ελέγχου και αυθορμητισμού. Μέσα από τις πρακτικές τους, αναδεικνύουν τη σχέση ανάμεσα στη σκληρότητα και την απαλότητα - τόσο στα υλικά όσο και στις έννοιες που εξετάζουν.

Η πρακτική του Philippe Malouin βρίσκεται στο σημείο τομής της χειροτεχνίας με τη γλυπτική και το βιομηχανικό σχεδιασμό. Παρουσιάζει μια νέα σειρά κεραμικών που δημιούργησε το 2024 στο πρόγραμμα καλλιτεχνικής φιλοξενίας La Becque στην Ελβετία. Πειραματίστηκε με το ξύσιμο του πηλού, χρησιμοποιώντας διάφορα εργαλεία και αφήνοντας τα θραύσματα να πέσουν ελεύθερα σε προκαθορισμένες μορφές, καθοδηγούμενα από τη δύναμη της βαρύτητας. Αυτή η διαδικασία, εμπνευσμένη από την τυχαιότητα και τη θεωρία του χάους, οδήγησε στη δημιουργία αιχμηρών συνθέσεων, σε έντονα χρώματα. Η έκθεση περιλαμβάνει επίσης μια επιλογή από τα Steel Works του – κυρίως έπιπλα από σίδερο – που λειτουργούν ως δομές παρουσίασης για τα κεραμικά. Τα μεταλλικά αυτά έργα δημιουργήθηκαν στην Αθήνα το 2021 αποκλειστικά για το The Breeder και έκτοτε έχουν παρουσιαστεί σε κορυφαία περιοδικά design και αρχιτεκτονικής, όπως το AD Italia, το Wallpaper και το PIN-UP.

Η Σοφία Στεβή παρουσιάζει μια νέα σειρά ζωγραφικών έργων που λειτουργούν ως πύλες ανάμεσα στην πραγματικότητα και σε ονειρικά τοπία. Στις ρευστές συνθέσεις της, σε θερμούς τόνους, σώματα, λουλούδια και ζώα συγχωνεύονται μέσα σε σύννεφα, ατμούς και ρεύματα, δημιουργώντας μια οπτική γλώσσα μνήμης και φαντασίας. Μοτίβα και αντικείμενα εμπνευσμένα από προσωπικές αναμνήσεις συνυπάρχουν με σκηνές της καθημερινής ζωής, ενώ οι γυναικείες μορφές – τόσο ολόκληρες όσο και κατακερματισμένες – ενσαρκώνουν μεταβαλλόμενες καταστάσεις ύπαρξης. Μέσα από αυτές τις αινιγματικές, αποσπασματικές αφηγήσεις, η Στεβή δημιουργεί αισθησιακούς κόσμους που ξεκινούν από βαθιά προσωπικές σκέψεις, αλλά αποκτούν καθολική απήχηση, προκαλώντας κοινά συναισθήματα και επιθυμίες.

Ο Βρετανο-Καναδός Philippe Malouin είναι κάτοχος πτυχίου Design από την Ακαδημία Design του Αϊντχόβεν. Έχει επίσης σπουδάσει στην École Nationale Supérieure de Création Industrielle στο Παρίσι και στο Πανεπιστήμιο του Μόντρεαλ. Ίδρυσε το στούντιο του το 2008, μετά τη συνεργασία του με τον Άγγλο σχεδιαστή Tom Dixon. Ο Malouin έχει επίσης διδάξει στο Royal College of Art στο Λονδίνο μεταξύ 2012-2015. Το έργο του περιλαμβάνει τραπέζια, χαλιά, καρέκλες, φωτιστικά, εικαστικά αντικείμενα και εγκαταστάσεις. Ανάμεσα στους πελάτες του συγκαταλέγονται οι: FLOS, Vaarnii, De Sede, Iittala, Nike, Please Wait to be Seated, SCP, Marsotto Edizioni, Resident, OTHR, HEM, Ace Hotel, Matter-Made, Established & Sons, Roll & Hill, 1882 Ltd., Kvadrat, Umbra Shift, IZÉ και Aesop. Ο Malouin εκπροσωπείται από τη Salon 94 Design στη Νέα Υόρκη και την The Breeder στην Αθήνα. Πρόσφατα τιμήθηκε με το βραβείο "Designer of the Year" από το Wallpaper* Magazine, ενώ έχει επίσης οριστεί Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής στο Design Parade της Villa Noailles στη Γαλλία. Η ατομική του έκθεση "Steel Works" παρουσιάστηκε στην The Breeder τον Νοέμβριο του 2021 και διακρίθηκε για την καινοτομία υλικών από τα Wallpaper Awards.

Εγκαίνια: Πέμπτη 13 Μαρτίου 2025, 19:00 - 21:00

Δείτε που παίζεται (0)

Φωτογραφίες & Βίντεο (1)

Εισιτήρια

Είσοδος ελεύθερη.

Σχόλια


    Δεν υπάρχουν σχόλια
    Γράψτε το σχόλιό σας
    filters Φίλτρα
    Close slideshow
    Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης - ΠΠΠΔ
    ©ART&LIFE 2025
    art&life logo
    April
    SunMonTueWedThuFriSat
    303112345678910111213141516171819202122232425262728293012345678910
    April
    SunMonTueWedThuFriSat
    303112345678910111213141516171819202122232425262728293012345678910