Φίλτρα Close Filters
Δείτε τα αποτελέσματα Show results
ΑΘΗΝΑ
(C)ART&LIFE 2020
A
Εκθέσεις

Παντελής Ψαρράς έκθεση "Ten years after"

Αυτή η εκδήλωση δεν είναι πλέον ενεργή

Παντελής Ψαρράς έκθεση "Ten years after"

0.0
Περιγραφή
Η αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος παρουσιάζει την ατομική έκθεση του Παντελή Ψαρρά με τίτλο "Ten years after", σε επιμέλεια του Ιστορικού Τέχνης  Μάνου Στεφανίδη. 

Ο Παντελής Ψαρράς επιστρέφει στα εικαστικά δρώμενα περίπου 10 χρόνια μετά την τελευταία του έκθεση, όπως προδίδει και ο τίτλος της έκθεσης. Όντας φανερά επηρεασμένος από τα όσα δυστοπικά συμβαίνουν γύρω μας τα τελευταία χρόνια που δουλεύει τα έργα της παρούσας έκθεσης, μας παρουσιάζει με έναν μοναδικό τρόπο πως ο σύγχρονος άνθρωπος αισθάνεται παγιδευμένος μέσα στη ζοφερή πολλές φορές πραγματικότητα. 

Ο Ιστορικός Τέχνης Μάνος Στεφανίδης αναφέρει μεταξύ άλλων στο κείμενο του για την έκθεση: "Στην τόσο ενδιαφέρουσα έκθεση του Τεχνοχώρου ο Ψαρράς  παρουσιάζει έργα των τελευταίων χρόνων τα οποία κυρίως σφραγίζονται από την εμπειρία της οικονομικής κρίσης αφενός και της πανδημίας με το συνακόλουθο του εγκλεισμού, αφετέρου. Ισοπεδωμένοι και εγκλωβισμένοι άνθρωποι που ασφυκτιούν χωρίς διέξοδο, σαν να έχουν τυλιχθεί σ' ένα τρομαχτικό σελοφάν, είτε πιεσμένοι από την οικονομική ένδεια, είτε τρομοκρατημένοι από το σκιάχτρο ενός θανάτου που βρίσκεται παντού. Άνθρωποι πακεταρισμένοι σαν έτοιμοι προς άμεση κατανάλωση! [...] ένα τέτοιο θέμα τόσο αβανταδόρικο χρειάζεται εξαιρετικά κομψή, διακριτική διαχείριση" κάτι το οποίο ο καλλιτέχνης επιτυγχάνει στο μέγιστο μέσα από τη λιτότητα που χαρακτηρίζει τη δουλειά του."

Εγκαίνια: Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 17:30-22:30

Δείτε που παίζεται (0)

Φωτογραφίες & Βίντεο (5)

Εισιτήρια

Είσοδος ελεύθερη.

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Arrow Right Arrow Right
filters Φίλτρα
Close slideshow
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης - ΠΠΠΔ
©ART&LIFE 2025
art&life logo