Περιγραφή
Η παράσταση ινδικού χορού Kuchipudi με την Αγιάνα Μούκερτζι θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου, στις 7:00 μ.μ., στο θέατρο ΕΛΕΡ (Φρυνίχου 10, Αθήνα). Η Αγιάνα εξασκεί την τέχνη του Kuchipudi από την ηλικία των 16 ετών και έχει αναγνωριστεί παγκοσμίως από καλλιτεχνικούς οργανισμούς όπως το Ινδικό Συμβούλιο Πολιτιστικών Σχέσεων (ICCR). Από το 2020 διατηρεί τη δική της σχολή χορού, Dhriti Kuchipudi Collective, στο Νέο Δελχί.
Το Kuchipudi είναι ένα από τα οκτώ κύρια είδη κλασσικού ινδικού χορού. Ο χορευτής καλείται να ενώσει τον δυναμισμό και την εκφραστικότητα σε ένα αρμονικό σύνολο που επικοινωνεί στο κοινό θέματα που αφορούν το νόημα της ζωής και τη γνώση της ψυχής. Η έντονη πνευματικότητα που αποπνέει, συνδέει το σώμα, τον νου και την ψυχή, τοποθετώντας το κοινό σε κατάσταση διαλογισμού.
Η παράσταση συνδυάζει την τέχνη του χορού με τη Σαχάτζα Γιόγκα, μια μορφή διαλογισμού που παρέχει τη δυνατότητα να αγγίξει κανείς το πιο καθαρό και πηγαίο κομμάτι του εαυτού του. Η Σαχάτζα Γιόγκα έχει πολλά οφέλη για τη σωματική και πνευματική υγεία. Η μέθοδος αυτή ιδρύθηκε από τη Σρι Μάτατζι Νίρμαλα Ντέβι το 1970. Η Σρι Μάτατζι έχει προταθεί δύο φορές για το Νόμπελ Ειρήνης, ενώ η συμβολή της στην εξέλιξη της ανθρωπότητας έχει αναγνωριστεί από παγκόσμιους οργανισμούς και κυβερνήσεις.
Δεν υπάρχουν σχόλια