Φίλτρα Close Filters
ΚατηγορίαExpand categories
Κωμωδία
Κοινωνική
Περιπέτεια
Θρίλερ
Αισθηματική
Δραματική
Επιστημονική φαντασία
Παιδική
Κινούμενα σχέδια
Ιστορική
Σινεφίλ
Ντοκιμαντέρ
Άλλα
Κωμωδία
Κοινωνικό
Δράμα
Τραγωδία
Μουσική παράσταση
Διασκευή
Δραματοποιημένη λογοτεχνία
Σύγχρονο έργο
Κλασικό Έργο
Αρχαίο θέατρο
Bar theatre
Άλλες θεατρικές παραστάσεις
Συναυλίες - Live
Πασχαλινές μουσικές εκδηλώσεις
Κλασική μουσική - Όπερα
Parties
Μουσικές βραδιές
DJ sets
Μουσικές σκηνές
Άλλες μουσικές εκδηλώσεις
Πίστες
Παιδικές πασχαλινές εκδηλώσεις
Παιδική παράσταση
Κουκλοθέατρο και θέατρο σκιών
Βρέφη (έως και 2 ετών)
Νήπια (3 έως και 5 ετών)
Παιδιά Δημοτικού (6 έως και 12 ετών)
Έφηβοι (13 έως και 17 ετών)
Πασχαλινές εκδηλώσεις
Διαλεξεις - Σεμιναρια
Βιβλίο
Φύση - Οικολογία
Street events
Εκδηλώσεις για γονείς
Διαγωνισμοί
Δωρεάν σινεμά
Δωρεάν θέατρο
Δωρεάν μουσική
Δωρεάν χορός
Δωρεάν εκθέσεις
Δωρεάν παιδικές εκδηλώσεις
Δωρεάν άθληση
Άλλες δωρεάν εκδηλώσεις
Φεστιβάλ Αθηνών
Φεστιβάλ στη Σκιά των Βράχων
Διεθνές Φεστιβάλ Πέτρας
Release Athens
Φεστιβάλ Παπάγου Χολαργού
Βεάκειο Φεστιβάλ
Primer Festival
Ejekt Festival
Φεστιβάλ Ηλιούπολης
Φεστιβάλ Κολωνού
Rockwave Festival
Φεστιβάλ Βριλησσίων
Μένουμε Σπίτι - Θέατρο
Μένουμε Σπίτι - Χορός
Μένουμε Σπίτι - Μουσική
Μένουμε Σπίτι - Εκθέσεις
Μένουμε Σπίτι - Παιδί
Μένουμε Σπίτι - Διάφορα
Μένουμε Σπίτι - Σινεμά
Ποδήλατο
ΗμερομηνίαExpand Dates
ΚατάστασηExpand Status
ΏραExpand Time
Δείτε τα αποτελέσματα Show results
ΑΘΗΝΑ
(C)ART&LIFE 2020
A
Εκθέσεις

Περιοδική έκθεση "Η Αφρική ανάμεσά μας*"

Ημερομηνίες
Κατηγορίες
Ξεναγήσεις (Εκθέσεις)

Περιοδική έκθεση "Η Αφρική ανάμεσά μας*"

0.0
Περιγραφή
Μια πρόσφατη δωρεά στο Μουσείο Μπενάκη, με αντικείμενα προερχόμενα κυρίως από τη Νιγηρία, το Καμερούν και την Κένυα, υπήρξε η αφετηρία για τη συλλογή ιστοριών ανθρώπων με καταγωγή από χώρες της Αφρικής που γεννήθηκαν ή ζουν στην Ελλάδα. "Η Αφρική ανάμεσά μας" είναι μια συμμετοχική έκθεση, η οποία δίνει φωνή και ορατότητα στην αφροδιασπορική κοινότητα της Ελλάδας. Η έκθεση σχεδιάστηκε από, για και μαζί με πάνω από τριάντα μέλη της κοινότητας και πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Κέντρο Αφρικανικής Τέχνης και Πολιτισμών ANASA.

Η έκθεση, ως αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας και χάρη στη δημιουργία νέου περιεχομένου, παρουσιάζει τον πλούτο της αφρικανικής, ελληνο-αφρικανικής και παν-αφρικανικής πολιτιστικής κληρονομιάς μέσα από μουσειακά και αρχειακά τεκμήρια, αλλά και προσωπικά αντικείμενα, καθώς και μέσα από τις αφηγήσεις που τα συνοδεύουν. Αναδεικνύει την άποψη ότι τα αντικείμενα μπορούν να αφηγηθούν ιστορίες που ενδυναμώνουν και βοηθούν στη δημιουργία ισχυρών κοινοτήτων.

Το σύνολο των αντικειμένων και των μαρτυριών που αποτελεί τον πυρήνα της έκθεσης πλαισιώνεται από τριάντα και πλέον δράσεις, εκδηλώσεις, περφόρμανς, ξεναγήσεις, θεατρικές και μουσικές παραστάσεις, εργαστήρια, συζητήσεις, καθώς και μια "αναδυόμενη" (pop-up) έκθεση καλλιτεχνών αφρικανικής καταγωγής που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα. Η πολυδιάστατη έκθεση "Η Αφρική ανάμεσά μας" αναδεικνύει τα πολιτιστικά δικαιώματα των ανθρώπων μεταναστευτικής προέλευσης και δίνει φωνή σε κοινότητες αφρικανικής καταγωγής. Στους χώρους της έκθεσης επιχειρείται η γεφύρωση πολιτιστικών αφηγήσεων και ταυτοτήτων, ενώ θίγονται θέματα σχετικά με την ελληνικότητα, τη μαυρότητα, τη δικαιοσύνη, την εκπροσώπηση, τον ρατσισμό και τις διακρίσεις στη σύγχρονη ελληνική κοινωνία.

Η έκθεση "Η Αφρική ανάμεσά μας*" αποτελεί μέρος της Πράξης: "Οι Συλλογές του Μουσείου Μπενάκη και η Σύγχρονη Δημιουργία", που έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα "ΑΤΤΙΚΗ" του ΕΣΠΑ 2021- 2027 και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ξεναγήσεις:
Κυριακή, 16/02/2025, ώρα 12:00
Κυριακή, 23/02/2025, ώρα 12:00

Σάββατο, 01/03/2025, ώρα 12:00
Κυριακή, 02/03/2025, ώρα 12:00
Κυριακή, 16/03/2025, ώρα 12:00

Ομιλίες:
Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 17:00 - 19:00
Black history month & I have a dream. Μια ιστορική αναδρομή στα δικαιώματα για την ιθαγένεια
Διεκδικώντας την τροποποίηση του Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας και την απόδοση ιθαγένειας στα παιδιά των μεταναστών/ριών που ζούνε στην Ελλάδα, η καμπάνια "Όχι στον ρατσισμό απ’ την κούνια" ξεκίνησε το 2005 με πρωτοβουλία της Ένωσης Αφρικανών Γυναικών και μια ευρεία συμμαχία μεταναστευτικών κοινοτήτων, ΜΚΟ προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και άλλων φορέων.

Σάββατο 08/03/2025, ώρα 18:00
Η Χορωδία Gospel Royal Accord στο Μουσείο Μπενάκη
Η χορωδία Gospel Royal Accord είναι ένα μουσικό συγκρότημα που συνδυάζει παραδοσιακούς και σύγχρονους αφρικανικούς ρυθμούς με γκόσπελ μουσική, δημιουργώντας έναν ζωντανό και ανεβαστικό ήχο. 

Παρασκευή 21/03/2025, ώρα 19:00
Afro Link Up: Οι ιστορίες μας, η ταυτότητά μας.
Το Afro Link Up είναι μια ανοιχτή συζήτηση αφιερωμένη στη δεύτερη γενιά Αφρικανών στην Ελλάδα, μια πλατφόρμα έκφρασης, σύνδεσης και αφήγησης προσωπικών ιστοριών.
Κάθε συμμετέχων θα μοιραστεί τη δική του σχέση με αυτά, δημιουργώντας ένα μοναδικό storytelling memoir, μια συλλογική αφήγηση.
Θα ακολουθήσει Afro Party με τον DJ Tony.

Δείτε που παίζεται (1)

Φωτογραφίες & Βίντεο (5)
Πρόγραμμα (1)
1 Χώρος στην περιοχή ΑΘΗΝΑ
Πέμπτη 10:00 - 18:00
Παρασκευή 10:00 - 22:00
Σάββατο 10:00 - 22:00
Κυριακή 10:00 - 18:00

13 Φεβρουαρίου 2025 - 25 Μαΐου 2025

Εισιτήρια

€ 9, € 7

Δυνατή η προαγορά εισιτηρίου μέσω tickets.benaki.org ή από τα ταμεία εισιτηρίων του Μουσείου κατά τις ημέρες και ώρες επίσκεψης.

Η συμμετοχή στις ξεναγήσεις επιβαρύνει το εισιτήριο της έκθεσης κατά € 2.

Ηλεκτρονική αγορά εισιτηρίων

Σχόλια


    Δεν υπάρχουν σχόλια
    Γράψτε το σχόλιό σας
    filters Φίλτρα
    Close slideshow
    Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης - ΠΠΠΔ
    ©ART&LIFE 2025
    art&life logo
    April
    SunMonTueWedThuFriSat
    303112345678910111213141516171819202122232425262728293012345678910
    April
    SunMonTueWedThuFriSat
    303112345678910111213141516171819202122232425262728293012345678910