Φίλτρα
Βρέθηκαν 0 εκδηλώσεις
ΑΘΗΝΑ
(C)ART&LIFE 2017
A
Διάφορα

Ψηφιακή Παράσταση "Το Κέντρο του Κόσμου: Από το Γεωκεντρικό σύστημα στην διαστολή του Σύμπαντος"

Αυτή η εκδήλωση δεν είναι πλέον ενεργή

Ψηφιακή Παράσταση "Το Κέντρο του Κόσμου: Από το Γεωκεντρικό σύστημα στην διαστολή του Σύμπαντος"

0.0
Περιγραφή
Διάρκεια: 40'

"Το Κέντρο του Κόσμου: Από το Γεωκεντρικό σύστημα στην διαστολή του Σύμπαντος" είναι ο πλήρης τίτλος της νέας πλανηταριακής παράστασης, που κάνει πρεμιέρα τη Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018. 

Τις παραστάσεις θα προλογίσει ο Δρ. Μάνος Κιτσώνας, Διευθυντής του Πλανηταρίου, παρουσιάζοντας ένα "ζωντανό" ταξίδι από το Ηλιακό μας σύστημα ως τις εσχατιές του Σύμπαντος με την βοήθεια του εντυπωσιακού προσομοιωτή του Πλανηταρίου! 

Λίγα λόγια για την παράσταση:
Υπάρχει άραγε κέντρο στο Σύμπαν και, αν ναι, πού θα μπορούσε να βρίσκεται; Η προσπάθεια να απαντηθεί αυτό το ερώτημα χάνεται στα βάθη των αιώνων. Χιλιάδες χρόνια πριν, οι αρχαίοι λαοί θεωρούσαν ότι το κέντρο του κόσμου βρίσκεται στην Γη και ότι όλα τα ουράνια σώματα περιφέρονται γύρω της.
Αυτή την Γεωκεντρική θεώρηση του κόσμου, που επικράτησε για τουλάχιστον δύο χιλιετίες, και η οποία αποδείχτηκε όμως εσφαλμένη, πραγματεύεται η νέα παράσταση του Νέου Ψηφιακού Πλανηταρίου του Ιδρύματος Ευγενίδου που κάνει πρεμιέρα την Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018.
Από την αρχαία Βαβυλώνα στην αρχαία Ελλάδα και από το Ηλιοκεντρικό σύστημα του Κοπέρνικου στην διαστολή του Σύμπαντος, η νέα παράσταση, που είναι παραγωγή του Ιδρύματος Ευγενίδου, εξιστορεί την συναρπαστική εξέλιξη των ιδεών μας για την θέση της Γης και κατά συνέπεια του ανθρώπου στο Σύμπαν.
H παράσταση περιλαμβάνει συνέντευξη του Διευθυντή και Προέδρου Δ.Σ. του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών Καθηγητή Μανώλη Πλειώνη.

Σημειώνεται ότι η παράσταση θα ενταχθεί στο τρέχον πρόγραμμα του Πλανηταρίου από την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018.

Η παράσταση προτείνεται για παιδιά 10 ετών και άνω και για ενήλικες.

Δείτε που παίζεται (0)

Φωτογραφίες & Βίντεο (1)

Εισιτήρια

Τιμή εισιτηρίου 6€ για τους ενήλικες και 4€ για τα παιδιά.

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Φίλτρα
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης
©ART&LIFE 2017