Περιγραφή
Η Ελληνο-γαλλίδα κιθαρίστα Catherine Liolios θα παρουσιάσει την Τετάρτη 20 Μαρτίου ένα ρεσιτάλ γαλλικής και ισπανικής μουσικής, αρχίζοντας από διαλεγμένα κομμάτια του τελευταίου CD της, αφιερωμένου στον Γάλλο σύγχρονο συνθέτη και κιθαρίστα Érik Marchelie. Το στυλ του εμπνέεται από τους Γάλλους συνθέτες της αρχής του 20ού αιώνα αλλά και από πιο "λαϊκές" μουσικές, γαλλικές και λατινο-αμερικάνικες.
Το ρεσιτάλ θα μας ταξιδέψει μετά από τo πρώτο "σύγχρονο" κομμάτι κλασσικής κιθάρας "Quatre Pièces Brèves" (1933) του Frank Martin, Ελβετού συνθέτη του κύματος του Δωδεκαφθογγισμού, στην Ισπανία με μουσικές του Joaquin Rodrigo, του ρομαντικού Enrique Granados και του Federico Moreno-Torroba, γνωστού για τις zarzuelas του αλλά και τα άφθονα έργα για κιθάρα που έγραψε για τον μεγάλο Andrés Segovia.
Η Catherine Liolios γεννήθηκε και σπούδασε στο Παρίσι με τους Ισπανούς καθηγητές Jose-Maria Sierra και Alberto Ponce (École Normale de Musique de Paris). Η καριέρα της ξεκίνησε το 1994 με το 1ο Βραβείο του παγκόσμιου διαγωνισμού του Bath International Guitar Festival στην Αγγλία. Έπαιξε σε πολλές χώρες όπως Αγγλία, Γερμανία, Γαλλία, Ισραήλ, Βέλγιο και Ελβετία και στα Διεθνή Φεστιβάλ Κιθάρας του Τελ Αβίβ, Westdean (UK), Bath, Αρναίας (καλεσμένη από τον Roland Dyens), Saint-Paul Trois-Chateaux, Semaine Internationale de Poésie (Παρίσι): "She gave us the artistic peak of the festival. Liolios expressed herself in a combination of a dramatic strength and feminine delicacy, creating an exciting and original atmosphere" (Classical Guitar, Arie Layish 2001).