"Ένας μόνο χορός… δεν είναι ποτέ αρκετός. Διότι και στη μουσική υπάρχει σύνδεση, διαδοχή, στοιχεία κοινά." Στην τέταρτη συναυλία του δημοφιλούς Κύκλου "Ταξίδι στο Κέντρο της Μουσικής" της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών που αφιερώνεται στο είδος της Συμφωνικής Σουίτας (5 και 6 Μαΐου), η ιστορικός Μαρία Ευθυμίου και ο συνθέτης Χρίστος Παπαγεωργίου υπό τον Λουκά Καρυτινό στο πόντιουμ, καλούν το κοινό σε ένα γοητευτικό ταξίδι.
Μια μουσική περιπέτεια που ξεκινά από τα παλάτια των ευγενών του 17ου αιώνα και φτάνει μέχρι τις γαμήλιες δεξιώσεις του σήμερα, τα αρχαία αλλά και τα σύγχρονα πανηγύρια. Ο όρος Συμφωνική Σουίτα άλλωστε, προέρχεται από το γαλλικό suite που σημαίνει διαδοχή. Κάπως έτσι γεννιέται το πλούσιο συναισθηματικά και ηχοχρωματικά μουσικό είδος που έχει τη μεγαλύτερη διάρκεια μέσα στον χρόνο, ξεκινώντας από τον μπαρόκ και φτάνοντας μέχρι τις μέρες μας.
Στο πρόγραμμα, μεταξύ άλλων, έργα των Έντβαρντ Γκρηγκ, Σεργκέι Προκόφιεφ, Ντμίτρι Σοστακόβιτς, αλλά και των Νίνο Ρότα και
Μάνου Χατζιδάκι. Τη σκηνοθεσία των συναυλιών αναλαμβάνει η Κατερίνα Ευαγγελάκου.
Συντελεστές:
Μουσική διεύθυνση:
Λουκάς Καρυτινός
Συμμετοχές:
Μαρία Ευθυμίου, παρουσίαση
Χρίστος Παπαγεωργίου, παρουσίαση
Κατερίνα Ευαγγελάκου, σκηνοθεσία
Δεν υπάρχουν σχόλια