Περιγραφή
Η γκαλερί a.antonopoulou.art παρουσιάζει την ατομική έκθεση του Θοδωρή Ρουσόπουλου με τίτλο "αγωνία της ύπαρξης", σε επιμέλεια του Αντρέα Ιωαννίδη. Ο καλλιτέχνης εξερευνά την αγωνία της ύπαρξης στη σχέση του ανθρώπου με τον εαυτό του, τους άλλους και το περιβάλλον.
Τα έργα χωρίζονται σε δύο ενότητες: Άνθρωποι (μορφές, πορτρέτα, μέλη) και Τοπία (φυσικά και αστικά). Η αγωνία αποτυπώνεται με κατακερματισμένες και παραμορφωμένες φόρμες, ενώ η αναζήτηση αρμονίας εκφράζεται μέσα από την εξίσωση 1+1=1, εμπνευσμένη από τον Ηράκλειτο. Ο καλλιτέχνης περιγράφει τη δουλειά του ως συνδυασμό σχεδιαστικών και χρωματικών μορφών στα όρια μιας λογικής τάξης.
Καλλιτέχνης: Θοδωρής Ρουσόπουλος
Επιμέλεια: Αντρέας Ιωαννίδης, ομ. καθηγητής της Α.Σ.Κ.Τ.
Εγκαίνια: Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2026, 19:00-22:00.
Σάββατο 7 Μαρτίου 2026, 14:00 - 14:45 : Ξενάγηση της έκθεσης από τον καλλιτέχνη, Θοδωρή Ρουσόπουλο και τον επιμελητή της έκθεσης, Ανδρέα Ιωαννίδη.