Φίλτρα Close Filters
Δείτε τα αποτελέσματα Show results
ΑΘΗΝΑ
(C)ART&LIFE 2020
A
Εκθέσεις

''Τσέχες και Ελληνίδες Ηρωίδες'' στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Αυτή η εκδήλωση δεν είναι πλέον ενεργή
Ημερομηνίες
Κατηγορίες
Εικαστικά (Εκθέσεις)

''Τσέχες και Ελληνίδες Ηρωίδες'' στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

0.0 ( από 1 χρήστη )
Περιγραφή
Η έκθεση "Τσέχες και Ελληνίδες Ηρωίδες" παρουσιάζει 60 προσωπικότητες που αποτελούν πρέσβειρες – η κάθε μια στον τομέα της – για την ιστορία της Τσεχίας και της Ελλάδας και συνδιαλέγονται επιτυχώς με την αγωνία της αληθινής αξίας των πραγμάτων. Διατρέχοντας κανείς την ιστορία των δύο χωρών, συναντά πληθώρα πνευματικών γυναικών που δίνουν το παράδειγμα και το έναυσμα για διεξόδους σε μεγαλύτερες εικόνες και ιδέες, και στο σύνολό τους διαμορφώνουν το πνεύμα του τόπου τους.

Η έκθεση είναι αποτέλεσμα της πρωτοβουλίας του Τσεχικού Κέντρου Αθήνας και της δημιουργικής συνεργασίας φοιτητών της Σχολής Σουτνάρκα – Σχολή Ντιζάιν και Τέχνης του Λάντισλαβ Σούτναρ, Πανεπιστήμιο της Δυτικής Βοημίας, Πίλσεν – υπό την καθοδήγηση της καλλιτέχνιδος και καθηγήτριας Ρενάτα Φούτσικοωα και εκ μέρους της Ελλάδας φοιτητών του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών – Σχολή Καλών Τεχνών, Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας – υπό την καθοδήγηση των Γιάννη Ζιώγα (καθηγητή), Σοφίας Παπαδοπούλου (επίκουρης καθηγήτριας) Σύνθιας Γεροθανασίου (Ειδικό Επιστημονικό Προσωπικό), Αννίτας Κουτσονάνου (εντεταλμένη διδάσκουσα).

Παρουσιάζονται εξήντα συνολικά εικαστικά έργα. Τριάντα πορτραίτα σημαντικών γυναικών της Τσεχίας και ισάριθμα από την Ελλάδα. Στις πολυάριθμες ομάδες εργασίας των δύο Σχολών, οι φοιτητές/τριες, και οι καθηγητές/τριές τους μελέτησαν, ανέτρεξαν και συνδιαμορφώσαν τα παρουσιαζόμενα πορτραίτα των Ηρωίδων Γυναικών. Αναζήτησαν την καλύτερη εικαστική έκφραση για την κάθε προσωπικότητα, γιόρτασαν με αυτόν τον τρόπο τους θριάμβους τους, κατανοήσαν τα κατορθώματά τους, τιμήσαν την προσήλωση και απόδωσαν με την εργασία τους ευγνωμοσύνη.

Eγκαίνια έκθεσης 3 Οκτωβρίου 2023 στις 19:00

Το πρόγραμμα τις βραδιάς θα εμπλουτίσει η σύντομη μουσική παρέμβαση των:

"Duo Arioso"

Σοφία Μαυρογενίδου (φλάουτο)

Αριστείδης Χατζισταύρου (κιθάρα)

Θα ερμηνεύσουν μουσική Τσέχων και Ελλήνων συνθετών.

Δείτε που παίζεται (0)

Φωτογραφίες & Βίντεο (1)

Εισιτήρια

Είσοδος ελεύθερη.

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Arrow Right Arrow Right
filters Φίλτρα
Close slideshow
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης - ΠΠΠΔ
©ART&LIFE 2025
art&life logo