Από τις 5 έως τις 7 Απριλίου 2025, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), σε συνεργασία με το WOW Foundation και το British Council, θα παρουσιάσει για τρίτη χρονιά το φεστιβάλ WOW – Women of the World. Το φεστιβάλ είναι μια από τις μεγαλύτερες διοργανώσεις παγκοσμίως για γυναίκες, θηλυκότητες και non-binary άτομα. Από το 2010, όταν διοργανώθηκε το πρώτο φεστιβάλ στο Λονδίνο, το WOW έχει πραγματοποιήσει περισσότερα από 100 φεστιβάλ και εκδηλώσεις, προσεγγίζοντας πάνω από πέντε εκατομμύρια άτομα σε 45 τοποθεσίες σε έξι ηπείρους.
Μετά την θετική ανταπόκριση του κοινού στις δύο προηγούμενες διοργανώσεις στο ΚΠΙΣΝ, το WOW Athens έχει καθιερωθεί ως ένα σημαντικό φεστιβάλ στην Ελλάδα, με επίκεντρο την προώθηση της έμφυλης ισότητας και την ευαισθητοποίηση του κοινού για τα εμπόδια που συναντούν οι γυναίκες και τα non-binary άτομα σε όλους τους τομείς της ζωής τους.
Η εναρκτήρια εκδήλωση της φετινής διοργάνωσης, το WOW Show με την Jude Kelly, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2025 στις 20:30 στην Εναλλακτική Σκηνή. Μετά από την περιοδεία του WOW Show σε πόλεις του Ηνωμένου Βασιλείου, η ιδρύτρια του WOW και θεατρική σκηνοθέτρια Jude Kelly θα επισκεφθεί την Αθήνα για να συνομιλήσει με τρεις γυναίκες σχετικά με το ταξίδι προς την ισότητα των φύλων. Η Kelly θα μοιραστεί τη σκηνή με τις Κατερίνα Αθανασιάδου, Βανέσσα Βενέτη και
Κατερίνα Βρανά, οι οποίες θα αφηγηθούν τις προσωπικές τους ιστορίες.
Η Κατερίνα Αθανασιάδου, γνωστή ως "η γιαγιά της Κυψέλης", θα αφηγηθεί την ιστορία της προσπάθειάς της να υιοθετήσει τη μικρή Μαρία, αναδεικνύοντας τη δύναμη της γυναικείας αλληλεγγύης.
Η τρανς ακτιβίστρια Βανέσσα Βενέτη θα μοιραστεί την ιστορία του δικαστικού αγώνα της για την επικοινωνία με την κόρη της και τη δικαίωσή της από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, συζητώντας το ζήτημα των γονεϊκών δικαιωμάτων των τρανς ατόμων.
Η stand up κωμικός
Κατερίνα Βρανά θα μιλήσει για το πως δεν επέτρεψε στην ξαφνική αναπηρία της να την επηρεάσει, αλλά κατόρθωσε να τη μετατρέψει, με όχημα το χιούμορ, σε πηγή δύναμης.
Η Jude Kelly, ιδρύτρια του WOW Foundation, δήλωσε: "Είμαι ενθουσιασμένη που έρχομαι στην Αθήνα για το WOW Show. Όπου κι αν ταξιδεύει το WOW στον κόσμο, αυτό που απολαμβάνω περισσότερο είναι να γνωρίζω τοπικές ηρωίδες και να ανακαλύπτω τις ιστορίες τους. Το 2025 είναι η 15η επέτειος του WOW και, παρόλο που απέχουμε από μια κοινωνία ισότητας των φύλων, υπάρχει λόγος για να γιορτάζουμε."
Συντελεστές Εκδήλωσης:
Συντονισμός: Jude Kelly
Ομιλήτριες: Κατερίνα Αθανασιάδου, Βανέσσα Βενέτη,
Κατερίνα Βρανά
Δεν υπάρχουν σχόλια